Diabetesaseman palvelut

Lääkärit

Lääkäreiden vastaanotot ovat tiistaisin ja torstaisin, ja ne alkavat yleensä klo 16.00.

Diabetesaseman vastaavana lääkärinä toimii professori Hannu Järveläinen. Hänen lisäkseen vastaanottoa pitävät dosentti Hanna Laine, LT Lassi Nelimarkka, yleislääketieteen erikoislääkäri Anne Artukka, yleislääketieteen erikoislääkäri Markku Vähätalo ja yleislääketieteen erikoislääkäri Seija-Leena Ritakallio. Kaikilla lääkäreillä on joko endokrinologian ja sisätautien tai diabeteksen hoidon erityispätevyys.

Diabetesvastuuhoitaja

Diabetesvastuuhoitaja antaa käytännön ohjausta, ruokavalioneuvontaa ja vastaa hoitoon liittyviin kysymyksiin. Lisäksi hän mittaa verenpaineen ja -sokerin sekä pitkäaikaissokerin (HbA1c). Hän tekee myös kontrastinäkötutkimuksia ajokorttiluokka 2 (painoraja < 3500 kg) varten. Ajanvaraus Diabetesasemalta toimiston aukioloaikoina.

Hoitaja Mirja Kulo avustaa lääkäreiden vastaanotoilla assistenttina. Tiistaisin ja torstaisin voit varata joko 30 tai 60 minuutin maksullisia neuvonta-aikoja diabetesvastuuhoitajalle. Muut ajat varataan sopimuksen mukaan.

Neuvonnassa käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi häntä askarruttavia asioita ja yritämme löytää parhaat ratkaisut diabeteksen hoitoon ja juuri sen hetkiseen elämäntilanteeseen sopiviksi.

Verenpaineen, verensokerin ja pitkäaikaissokerin mittaukset onnistuvat parhaiten toimiston kautta tehtävällä ajanvarauksella. Edellä mainitut toimenpiteet voidaan tehdä myös ennen lääkärin vastaanotolle tuloa. Saavu hoitajan vastaanotolle 15 - 20 minuuttia ennen omaa lääkärinaikaasi, jotta hoitaja ehtii punnita painon, mitata verenpaineen sekä keskustelamaan kanssasi sinun tämän hetken tilanteestasi. Uudet asiakkaat tulevat 30 minuuttia aikaisemmin hoitajan vastaanotolle.

Jalkojenhoito

Diabetesasemalla toimivat itsenäisinä yrittäjinä jalkaterapeutit Heidi Saarinen, Essi Mäkinen ja Emmi Isotalo. Lisäksi meillä on osan viikkoa paikalla myös jalkojenhoitaja Ritva Nuutinen. He tutkivat jalkasi, kartoittavat hoidontarpeen ja suorittavat varsinaisen jalkojenhoidon ammattitaidolla. Jalkaterapeutit ja jalkojenhoitaja neuvovat jalkojenhoitoon liittyvissä asioissa.

Jalkojenhoitoon voit tulla joko yksityisesti tai Turun terveyskeskuksen tai naapurikuntien lääkärin lähetteellä, mikäli jalkojen riskiluokka on 1-3. Joillakin kunnilla on ostopalvelusopimus Diabetesaseman kanssa, jolloin maksat vain sopimukseen perustuvan omavastuuosuuden. Jalkaterapeutit ottavat vastaan sopimuksen mukaan.

Kysy meiltä diabeteksesta.

Jätä tietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Vastaamme kysymyksiisi myös numerossa 040 758 5113.