Lastenhoitajan perehdytyskoulutus lapsen diabeteksen hoitoon

Lapsen sairastuminen ty1 diabetekseen tulee yllättäen. MLL yhteistyössä Suomen Diabetesliiton kanssa tarjoaa sinulle - koulutettu lastenhoitaja, lapsen diabeteksen hoitoon perehdyttävän koulutuksen. Diabetesliiton diabeteshoitajan pitämä koulutus kestää 4 tuntia. Koulutus antaa sinulle riittävän valmiuden hoitaa diabetesta sairastaa lasta vanhempien antamien yksilöllisten ohjeiden mukaan. Tiedote on ilmestynyt MLL Mannerheimin lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin ja Diabetesliiton kautta.

Korvattavuusmuutoksia:

-1.9.2018 lähtien Tresiba- perusinsuliini sai 100 % rajoittamattoman erityiskorvattavuuden yli 1 –vuotiailla diabeetikoilla

-30.9.2018 Humalog 100 yks/ml kwicpen-kynän ja penfill-ampullin korvattavuus päättyi. Tilalle joko Humalog 100 yks/ml Junior kwickpen (jossa puolen yksikön annosväli) tai Humalog 200 yks/ml (yksikkömäärä sama) tai Insulin Lispro 100 yks/ml Solostar kynällä tai penfill-ampulli, joka sopii AllStar Pro tai Junior STAR –kynään. Jos haluaa vaihtaa ateriainsuliinia, vaihtoehtoina myös Novorapid,  Apidra tai Fiasp.

-GLP-1 analogeista liraglutidin (=Victoza) korvattavuuden BMI raja laski 1.5.2018 30:een. 1.12.2018 myös muilla GLP-1 analogeilla BMI raja laskee 30:een. B-lausunto rajoitetusta korvattavuudesta edelleen tarvitaan.

Uudet EASD:n ja ADA:n suositukset T2 diabeteksen hoidosta:

http://diabetologia-journal.org/wp-content/uploads/2018/10/Consensus-Report-ADA-EASD.pdf

****************************************

Deeblogi Kakkostyyppi D-lasten vanhemmat
Kuuluuko diabetes elämääsi? Klikkaa www.deeblogi.fi Siellä kirjoittajat kertovat kokemuksistaan tyypin 1 tai 2 diabeteksen kanssa tai diabeetikkolapsen vanhempina. Sivuston tekstit on kirjoitettu diabeetikolta toiselle, vertaisten kesten. Arkeaan ja juhlaansa kanssasi jakaa lähes 20 kirjoittajaa. (15.5.2016)

Kysy meiltä diabeteksesta.

Jätä tietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Vastaamme kysymyksiisi myös numerossa 040 758 5113.