Tarkennus Sokeripala 4/2017. Turusta saa Accu-Chek mittarin, jos hoitosuunnitelmaan on kirjattu mittarin ja liuskojen tarve. Sama ohje koskee koko VSSHP sairaanhoitopiiriä. Eli näkövammaiset ja reumaatikot voivat saada Mobilen. Hoitosuunnitelmaan kirjaus ja perustelu mittarin tarpeesta.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

TÄRKEÄ TURVALLISUUSTIEDOTE PAINA TÄSTÄ!


OSALLISTU AIVOTUTKIMUKSEEN PAINA TÄSTÄ
Meillä on Turun yliopiston PET-keskuksessa käynnissä tutkimus, jossa tutkimme 20-35 vuotiaiden nuorten miesten lihavuusriskiä ja aivojen terveyttä. Teemme tutkimusta yhteistyössä YTHS:n kanssa, ja tarvitsisimme vielä lisää koehenkilöitä. Osallistujat saavat tietoa omasta terveydentilastaan, rahallisen korvauksen sekä ovat tietysti tukemassa tärkeää tieteellistä tutkimusta, jonka tavoitteena on nuorten terveyden edistäminen ja myöhemmän sairastavuuden vähentäminen. Liitteenä mainos tutkimuksestamme.
Lähestyn teitä, sillä etsimme tutkimushenkilöiksi toiseen ryhmään nimenomaan diabeetikkojen 20-35 vuotiaita miespuolisia lapsia.

**************
Tatu Kantonen
LL, tutkija
PET-keskus
Turun yliopisto

✉ taskan@utu.fi
☎ 0504911870

LOUNAIS-SUOMEN DIABETES RY:N ESITTELYTILAISUUS

Lounais-Suomen Diabetes ry esittäytyy Happy Housessa, Ursininkatu 11, 20100 Turku huhtikuun 5. päivä 2017 klo 17.00 -17.30.             Yhdistystä esittelee Lounais-Suomen Diabetes ry:n puheenjohtaja Tapio Jokinen. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan.

                      **************************

Levemir-insuliinin käyttäjä, vastaa kyselyymme!

Lääkkeiden hintalautakunta Hila käsittelee pitkävaikutteisen detemir-insuliinin (Levemir) korvattavuuden jatkamista 9.3.2017.

Voimassa oleva Levemirin Kela-korvattavuuskausi päättyy 31.3.2017.

Diabetesliitto haluaa turvata korvattavuuden jatkumisen, ja kokoamme lausuntoomme käyttäjien palautetta ja kokemuksia.

Näiden tuotteiden korvattavuus päätetään uudestaan:

Levemir FlexPen 100 U/ml injektioneste, liuos, esitäytetty kynä 10 x 3 ml
Levemir Flexpen 100 U/ml injektioneste, liuos, esitäytetty kynä 5 x 3 ml
Levemir Penfill 100 U/ml injektioneste, liuos, sylinteriampulli 5 x 3 ml

Tämä kysely on tarkoitettu erityisesti Levemir-insuliinia käyttäville tyypin 1 diabeetikoille tai heidän vanhemmilleen:

https://www.diabetes.fi/diabetesliitto/liiton_toiminta/kysely_levemir-insuliinin_kayttajille

Deeblogi Kakkostyyppi D-lasten vanhemmat

Kuuluuko diabetes elämääsi? Klikkaa www.deeblogi.fi Siellä kirjoittajat kertovat kokemuksistaan tyypin 1 tai 2 diabeteksen kanssa tai diabeetikkolapsen vanhempina. Sivuston tekstit on kirjoitettu diabeetikolta toiselle, vertaisten kesten. Arkeaan ja juhlaansa kanssasi jakaa lähes 20 kirjoittajaa. (15.5.2016)

Syrjintäselvitys

Yhdenvertaisuusvaltuutettu tekee vuoden 2016 aikana syrjintäselvityksen, jolla kartoitetaan vammaisten ihmisten syrjintäkokemuksia. Lisätietoa selvityksestä ja siihen liittyvästä verkkokyselystä löytyy yhdenvertaisuusvaltuutetun verkkosivuilta (http://www.syrjinta.fi/web/fi/-/selvitys-vammaisten-syrjintakokemuksista-arjessa). Mikäli haluat osallistua verkkokyselyyn, ota yhteyttä sähköpostitse tutkimusavustaja Hanna Kähköseen (hanna.kahkonen@oikeus.fi). (24.5.2016)

________________________________________

Välineitä vuokralle tai lainaan Liikuntapalvelukeskuksesta (os. Blomberginaukio 4) voit vuokrata mm. bocciapallot, frisbeegolfkiekkoja, kävelysauvoja tai muita pienvälineitä. Vuokralle on tarjolla myös erilaisia soveltavan liikunnan välineitä (esim. polkupyöriä). Lisätietoja: www.turku.fi/valinevuokraus tai p. 050 5546 217.

Pikku-Paavon kontista (os. Seikkailupuisto, Kupittaankatu 2) saat lainaksi lasten ja nuorten liikuntavälineitä. Välineitä lainataan henkilötodistusta näyttämällä. Lainausaika on kaksi tuntia. Lisätietoja: www.turku.fi/valinevuokraus tai p. 050 554 6227.

(26.5.2016)

_____________________________________

Kysy meiltä diabeteksesta.

Jätä tietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Vastaamme kysymyksiisi myös numerossa 040 758 5113.