Ohita navigointi

Diabetesaseman palvelut

Lääkärit

Lääkäreiden vastaanotot ovat tiistaisin ja torstaisin. Vastaanottoaikoja tarjotaan eri kellonaikoihin. 

 

Diabetesaseman vastaavana lääkärinä toimii professori Hannu Järveläinen. Hänen lisäkseen vastaanottoa pitävät dosentti Hanna Laine, yleislääketieteen erikoislääkäri Anne Artukka,  professori, sisätautien erikoislääkäri Teemu Niiranen ja yleislääketieteen erikoislääkäri Samu Lumijärvi.

Lääkärit ovat joko sisätautien, endokrinologian tai yleislääketieteen erikoislääkäreitä, joilla on diabeteksen hoidon pätevyys tai kokemusta diabeteksen hoidosta.

Diabeteshoitaja Marjo Grönfors avustaa lääkäreiden vastaanotoilla assistenttina, ja lääkärikäyntien yhteydessä diabeteshoitajan käynnit ovat maksuttomia.

Diabeteshoitaja

Diabeteshoitaja antaa käytännön ohjausta, ruokavalioneuvontaa ja vastaa hoitoon liittyviin kysymyksiin. Lisäksi hän mittaa verenpaineen ja -sokerin sekä pitkäaikaissokerin (HbA1c). Hän tekee myös kontrastinäkötutkimuksia ajokorttiluokka 2 (painoraja < 3500 kg) varten. Tarjoamme tällä hetkellä lääkäriasiakkaille ja jalkahoidon maksaville, ilman lähetettä saapuville asiakkaille, kerran vuodessa maksuttoman jalkojen ABI-mittauksen. Muille ABI-mittaukseen tuleville hoito on maksullinen ja maksaa tällä hetkellä 20 euroa.

 

Tiistaisin ja torstaisin voit varata joko 30 tai 60 minuutin maksullisia neuvonta-aikoja diabeteshoitajalle. Muut ajat varataan sopimuksen mukaan. Ajanvaraus Diabetesasemalta toimiston aukioloaikoina.

Neuvonnassa käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi häntä askarruttavia asioita ja yritämme löytää parhaat ratkaisut diabeteksen hoitoon ja juuri sen hetkiseen elämäntilanteeseen sopiviksi.

 

Verenpaineen, verensokerin ja pitkäaikaissokerin mittaukset onnistuvat parhaiten toimiston kautta tehtävällä ajanvarauksella. Edellä mainitut toimenpiteet voidaan tehdä myös ennen lääkärin vastaanotolle tuloa. Saavu hoitajan vastaanotolle 15–20 minuuttia ennen omaa lääkärinaikaasi, jotta hoitaja ehtii punnita painon, mitata verenpaineen sekä keskustelemaan kanssasi sinun tämän hetken tilanteestasi. Uudet asiakkaat tulevat 30 minuuttia aikaisemmin hoitajan vastaanotolle.

Jalkojenhoito

Diabetesasemalla toimivat ammatinharjoittajina jalkaterapeutit Sofia Ervasto, Heidi Kokkonen, Essi Mäkinen ja Olli Rautiainen sekä jalkojenhoitaja Tiina Ala-Nissilä. He tutkivat jalkasi, kartoittavat hoidontarpeen ja suorittavat varsinaisen jalkojenhoidon ammattitaidolla. Jalkaterapeutit ja jalkojenhoitaja neuvovat jalkojenhoitoon liittyvissä asioissa ja antavat ohjeita jalkojen hyvään hoitoon.

 

Jalkojenhoitoon voit tulla joko yksityisesti tai terveyskeskuslääkärin lähetteellä, jos terveyskeskuksella on ostopalvelusopimus Diabetesaseman kanssa. Tällöin maksat vain sopimukseen perustuvan omavastuuosuuden. Jalkaterapeutit ottavat vastaan sopimuksen mukaan.

Peruutukset

Mahdolliset aikojen peruutusilmoitukset on tultava viimeistään edellisenä arkipäivänä toimiston aukioloaikana. Ilmoituksen voi jättää toimiston puhelinvastaajaan tai lähettää sähköpostitse. Liian myöhään peruutetusta tai peruuttamattomasta vastaanottoajasta veloitetaan 36 euron maksu ja 5 euron laskutuspalkkio.

Diabetesaseman toimiston aukioloajat

Huom! Jalkaterapeutit ja jalkojenhoitajat ovat paikalla sovitusti.

Maanantai - Keskiviikko 09:30 - 16:30

Torstai 09:30 - 19:00

Perjantai 08:30 - 13:00

Poikkeavat aukioloajat vuonna 2023

  • To 5.1. klo 9.30-13
  • Pe 6.1. toimisto suljettu.
  • To 6.4. klo 9.30-13
  • Pe 7.4. toimisto suljettu.
  • Ma 10.4. toimisto suljettu.
  • Ke 17.5. klo 9.30-13.
  • To 18.5. toimisto suljettu
  • To 22.6. klo 9.30-13
  • Pe 23.6. toimisto suljettu.

       Hoitajat paikalla sovitusti.

Yhteystiedot

 Lounais-Suomen Diabetes ry

Yliopistonkatu 37a

20100 Turku

 

 040 758 5113

info@lounais-suomendiabetes.fi