Diabetesaseman palvelut

Lääkärit

Lääkäreiden vastaanotot ovat tiistaisin ja torstaisin. Vastaanottoaikoja tarjotaan eri kellonaikoihin. Osa lääkäreistä pääsee paikalle jo puoliltapäivin ja osa vasta iltaisin klo 16.30 jälkeen. 

Diabetesaseman vastaavana lääkärinä toimii professori Hannu Järveläinen. Hänen lisäkseen vastaanottoa pitävät dosentti Hanna Laine, yleislääketieteen erikoislääkäri Anne Artukka ja professori, sisätautien erikoislääkäri Teemu Niiranen. Lääkärit ovat joko sisätautien, endokrinologian tai yleislääketieteen erikoislääkäreitä, joilla on diabeteksen hoidon pätevyys tai kokemusta diabeteksen hoidosta.

Diabeteshoitaja Marjo Grönfors avustaa lääkäreiden vastaanotoilla assistenttina ja lääkärikäyntien yhteydessä diabeteshoitajan käynnit ovat maksuttomia. 

Diabeteshoitaja

Diabeteshoitaja antaa käytännön ohjausta, ruokavalioneuvontaa ja vastaa hoitoon liittyviin kysymyksiin. Lisäksi hän mittaa verenpaineen ja -sokerin sekä pitkäaikaissokerin (HbA1c). Hän tekee myös kontrastinäkötutkimuksia ajokorttiluokka 2 (painoraja < 3500 kg) varten. Tarjoamme tällä hetkellä lääkäriasiakkaille ja jalkahoidon maksaville, ilman lähetettä saapuville asiakkaille kerran vuodessa maksuttoman jalkojen ABI-mittauksen. Muille ABI-mittaukseen tuleville hoito on maksullinen ja maksaa tällä hetkellä 20 e.

Tiistaisin ja torstaisin voit varata joko 30 tai 60 minuutin maksullisia neuvonta-aikoja diabeteshoitajalle. Muut ajat varataan sopimuksen mukaan. Ajanvaraus Diabetesasemalta toimiston aukioloaikoina.

Neuvonnassa käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi häntä askarruttavia asioita ja yritämme löytää parhaat ratkaisut diabeteksen hoitoon ja juuri sen hetkiseen elämäntilanteeseen sopiviksi.

Verenpaineen, verensokerin ja pitkäaikaissokerin mittaukset onnistuvat parhaiten toimiston kautta tehtävällä ajanvarauksella. Edellä mainitut toimenpiteet voidaan tehdä myös ennen lääkärin vastaanotolle tuloa. Saavu hoitajan vastaanotolle 15 - 20 minuuttia ennen omaa lääkärinaikaasi, jotta hoitaja ehtii punnita painon, mitata verenpaineen sekä keskustelamaan kanssasi sinun tämän hetken tilanteestasi. Uudet asiakkaat tulevat 30 minuuttia aikaisemmin hoitajan vastaanotolle.

Jalkojenhoito

Diabetesasemalla toimivat itsenäisinä yrittäjinä jalkaterapeutit Heidi Kokkonen, Essi Mäkinen, Sofia Ervasto ja Olli Rautiainen sekä jalkojenhoitajat Tuija Ojala ja Tiina Ala-Nissilä. He tutkivat jalkasi, kartoittavat hoidontarpeen ja suorittavat varsinaisen jalkojenhoidon ammattitaidolla. Jalkaterapeutit ja jalkojenhoitaja neuvovat jalkojenhoitoon liittyvissä asioissa ja antavat ohjeita jalkojen hyvään hoitoon.

Jalkojenhoitoon voit tulla joko yksityisesti tai Turun terveyskeskuksen tai naapurikuntien lääkärin lähetteellä, mikäli jalkojen riskiluokka on 1-3. Joillakin kunnilla on ostopalvelusopimus Diabetesaseman kanssa, jolloin maksat vain sopimukseen perustuvan omavastuuosuuden. Jalkaterapeutit ottavat vastaan sopimuksen mukaan.

Peruutukset

Mahdolliset peruutusilmoitukset voi jättää automaattiseen puhelinvastaajaamme tai lähettää sähköpostitse vuorokautta aikaisemmin ennen omaa vastaanottoaikaa. Samana päivänä peruutetusta tai peruuttamattomasta vastaanottoajasta veloitetaan 36 e maksu ja 5 e laskutuspalkkio.

 

Diabetesaseman toimiston aukioloajat


Ma klo 9.30 - 16.30
Ti klo 9.30 - 16.30
Ke klo 9.30 - 16.30
To klo 9.30 - 19.00
Pe klo 8.30 - 13.00

(Huom. jalkaterapeutit ja jalkojenhoitaja ovat paikalla sovitusti)

Yhteystiedot

Lounais-Suomen Diabetes ry
Yliopistonkatu 37 A U-krs, 20100 TURKU
Soita meille 040 758 5113
info(at) lounais-suomendiabetes.fi

Kysy meiltä diabeteksesta.

Jätä tietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Vastaamme kysymyksiisi myös numerossa 040 758 5113.