Kerhot lapsille, nuorille ja aikuisille

Lapset ja nuoret

PIENTEN DIABETESLASTEN JA HEIDÄN VANHEMPIENSA VERTAISTUKITOIMINTA

Tule mukaan pienten diabeteslasten ja heidän vanhempiensa vertaistukitoimintaan. Lounais-Suomen Diabetes ry järjestää eka-tokaluokkalaisille ja alle kouluikäisille diabeteslapsille ja heidän vanhemmilleen vertaistukitapaamisia. Lasten ryhmässä liikutaan, leikitään, iloitaan ja pidetään hauskaa yhdessä muiden diabeteslasten kanssa. Lasten ryhmän liikunnallisen toiminnan toteuttavat Turun ammattikorkeakoulun fysio- ja/tai toimintaterapiaopiskelijat opettajan ohjauksessa. Vanhemmat voivat lasten toiminnan aikana vaihtaa kahvitellen ajatuksia ja kokemuksia. Toimintahetken jälkeen lapsille on tarjolla pieni välipala. Ryhmän tapaamiset ja toiminta on maksutonta lapsille ja heidän vanhemmilleen. Kulut toiminnasta maksaa Lounais-Suomen Diabetes ry. Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 17.00 - 18.00. Ryhmätoiminta toteutetaan Turun ammattikorkeakoulun tiloissa Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku, A siipi, 2 krs. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Riikka Jääskeläinen 040 702 8510 tai rmjaaske@gmail.com. Koronarajoitukset voivat vaikuttaa tapaamisiin.

Keskustelukerho

Keskustelukerho kokoontuu kerran kuukaudessa. Koronan aikana keskustelukerho on peruttu. 

Lääkäri Markku Vähätalo ja Pia Tähtinen perustivat vuonna 1982 aikuisille diabeetikoille tarkoitetun keskustelukerhon. Silloinen yhdistys on jo lopettanut, mutta kerho jatkaa toimintaansa. Toiminnasta kiinnostuneiden määrä on kasvanut, joten aikuisille perustettiin oma kerho, joka on suunnattu 1- ja 2-tyypin diabeetikoille ja heidän läheisilleen tai diabeteksesta kiinnostuneille.

Keskustelukerho auttaa ymmärtämään diabetesta ja antaa vinkkejä sen hoitoon. Vinkkejä saamme niin toisilta diabeetikoilta kuin alan asiantuntijoiltakin. Kerhossa solmit myös ystävyyssuhteita, jotka kestävät koko elämän. Keskustelukerhon aiheita on aikaisemmin ollut mm kotikunnassa saatu hoito, diabeteksen tunnettuus terveyskeskuksissa tai hoitotarvikejakelu. Kevään 2016 keskustelukerhon aiheita on ollut mm. diabetes ja muisti, diabetes ja seksuaalisuus.

Diabetes aiheuttaa paljon kysymyksiä - yhdessä etsimme niihin vastaukset. Tervetuloa keskustelukerhoon! Keskustelukerhon ajankohdat löydät kotisivujen tapahtumakohdasta.

Isovanhempien kerho ja Ykkösklubi eivät toimi tällä hetkellä. 

Perhetoiminnan yhteyshenkilö Riikka Jääskeläinen rmjaaske(at) gmail.com

Kysy meiltä diabeteksesta.

Jätä tietosi niin me otamme sinuun yhteyttä. Vastaamme kysymyksiisi myös numerossa 040 758 5113.